У Чугуєві у підвалі житлового будинку знайшли труп. Людина загинула під час пожежі, повідомили у ДСНС Харківської області.

Сигнал про пожежу на вул. Горішного, 128 надійшов рятувальникам 16 березня о 20:58. У підвалі житлової 5-поверхівки горіли домашні речі та сміття. Вогонь охопив 5 кв. метрів. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили тіло 53-річного чоловіка.

За попередніми даними, причиною пожежі могла стати необережність під час куріння.

Фахівці розробили правила, як слід діяти людям, які опинилися в будівлі, що горить. Головне – зберігати спокій та швидко діяти:

  • негайно викличте пожежників, повідомивши про місце пожежі та ваше становище;
  • якщо у вашому приміщенні є дим, наблизьтеся до підлоги і рухайтеся у напрямку виходу; дим може містити отруйні гази, тому постарайтеся не вдихати його;
  • якщо двері в приміщенні гарячі або вихід заблокований, шукайте інший вихід або залишайтеся в приміщенні, зачинивши двері і заткнувши щілини рушниками або одягом, щоб запобігти проникненню диму;
  • якщо вам доводиться спускатися сходами, тримайтеся за поручні і рухайтеся повільно, не поспішаючи;
  • якщо ви залишилися в закритому приміщенні, відкрийте вікно і спробуйте привернути увагу пожежників: кричіть, розмахуйте руками, використовуйте щось, щоб зробити себе помітніше - наприклад, ліхтарик або білу тканину.

Швидко врятуватися під час пожежі допоможе знання плану евакуації. Такий план має бути у будь-якій будівлі. Його, як і те, де знаходяться вогнегасники, варто заздалегідь вивчити.