Харківська студентка виїхала до Росії з родиною та знімає пропагандистські проросійські відео. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Зазначається, що російська пропаганда намагається демонструвати підтримку війни та окупації серед мешканців Харкова. Наразі росіяни активно розкручують канали та соцмережі 20-річної Катерини Кужельної.

Катерина Кужельна навчалася у Харківській гімназії №46 імені Ломоносова та визнавалася найкращою юною журналісткою міста. До речі, саме цю гімназію РФ зруйнувала ракетним ударом 10 липня 2022 року, але про це пропагандистка мовчить.

Батьки дівчини, пише ХАЦ, працювали на Харківському державному авіаційному промисловому підприємстві. За даними системи Youcontrol, вони були керівниками оздоровчого комплексу "Авіатор" ХДАВП. За даними тієї ж аналітичної системи YouControl, у 2013 році батько Катерини Кужельної очолив ТОВ "Мотор-Січ-Аеро", що входить до групи підприємств В'ячеслава Богуслаєва. Богуслаєва підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. З'ясувалося, що з 2000 року він мав російське громадянство. У жовтні 2022 року Богуслаєва взяли під варту.

Сама Катерина у соцмережах наприкінці 2022 року повідомила, що її родина переїхала до Росії і тоді ж почала записувати антиукраїнські ролики, говорячи про те, що жила "у російському Харкові".