1 людина загинула і 3 поранені в Харківській області внаслідок обстрілів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

16 і в ніч на 17 лютого російські війська обстріляли 13 населених пунктів регіону: Куп'янськ, Козача Лопань, Борівське, Петропавлівка, Синьківка, Іванівка, Гатище, Уди, Катеринівка та інші.

► У ніч на 17 лютого о 2:35 росіяни обстріляли Куп'янськ. Влучили в приватний будинок, де зруйновано стіни, покрівлю. У сусідніх будинках вибито вікна, шибки, пошкоджено дахи. Травмовано 75-річного чоловіка та 71-річну жінку. Їм надали допомогу на місці. 

По низці населених пунктів удари завдали 16 лютого.

Близько 12:20 по селу Вовчанські Хутори Чугуївського району. Загинув 52-річний чоловік, ще одна людина травмована. Пошкоджено житловий будинок. 

► О 10:13 по селу Борівське Ізюмського району. Пошкоджено приміщення навчального закладу.

► 21:50 обстріляли селище Козача Лопань Харківського району. Влучили по околиці. Пожеж не було, постраждалих немає.

► 23:12 завдали удару по селу Черкаські Тишки Харківського району. У житловому будинку сталася пожежа. Жертв і постраждалих немає.

Губернатор Синєгубов заявив, що таких обстрілів, яких останнім часом РФ завдає по прикордонні, Харківська область не відчувала ніколи. За його словами, рік тому росіяни іноді запускали ракети С-300, зазвичай було від 1 до 5 влучень. Останніми днями РФ завдає по 15-20 авіаударів по Харківській області за добу. Цього року ворог часто обстрілює Липці, Чугуїв, Великий Бурлук, Зміїв. Удари наносяться виключно по цивільній інфраструктурі, по цивільних підприємствах, агропідприємствах, навчальних закладах тощо. Втрати - виключно серед цивільних. Синєгубов припустив, що збільшенням обстрілів росіяни хочуть відволікти ЗСУ від основних напрямків, де вони проводять свої штурмові дії.