У Вільхуватській громаді Харківської області заборонили продавати алкоголь, у тому числі пиво та слабоалкогольні напої. Про це повідомив голова громади Євген Шаповал.

Заборона дія із 14 січня і до кінця військового стану.

Вільхуватська громада належить до Куп’янського району. Громада понад півроку перебувала в окупації. Про її звільнення главком Залужний повідомив 11 вересня. Сама Вільхуватка знаходиться практично на кордоні – до РФ звідти близько 10 кілометрів.

Після Харківської контрнаступальної операції лінія фронту посунулася за Куп’янськ, але сам Куп’янський район, і у тому числі Вільхуватська громада, відтоді знаходиться під постійними обстрілами. Своє рішення про заборону продажу абсолютно всього алкоголю голова громади пояснює зокрема напруженою ситуацією у громаді та необхідністю зберігати пильність. На території Куп'янського району також діє заборона на продаж алкоголю, але за винятком пива і слабоалкогольних напоїв.

На початку вторгнення військ РФ в Україну у Харкові та області також діяла заборона на продаж алкоголю. Потім обмеження зробили менш жорсткими. З 20 липня 2022 року мешканці Харкова та області з 08:00 до 20:00 можуть купувати алкоголь у магазинах, а з 08:00 до 22:00 – у закладах громадського харчування.