Звільнення Харківської області від російських окупантів показало, що ЗСУ вдалося зробити те, що багато хто вважав за неможливе. Про це у своєму відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні майже всю Харківську область деокуповано. Це був безпрецедентний рух наших воїнів – українцям знову вдалося зробити те, що багато хто вважав за неможливе", - повідомив Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що лише за першу добу активних дій українські війська просунулися вперед на 19 км, а за п'ять днів з боями пройшли 110 кілометрів. Сьогодні деокуповано майже 400 населених пунктів.

"150 тисяч українців, які залишалися на цій території, тепер знову відчувають, що таке звичайне безпечне, нормальне життя", - зазначив Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що російська армія перебувала на території Харківської області понад п'ять місяців. І за цей час окупанти навіть не намагалися щось зробити для людей – тільки знищували, залишивши по собі спустошені населені пункти.

"Те, що ми зараз бачимо з вами на Харківщині – це докази геноциду проти українців. Докази того, що РФ не може дати нічого іншого, окрім геноциду", - підсумував Володимир Зеленський.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов під час зустрічі із Володимиром Зеленським повідомив, що в окупації залишається 6% територій Харківської області. Українські військові звільнили 8500 кв. км території Харківщини із 388 населеними пунктами.