У звільненому селі Великі Проходи Харківської області українські військові виявили листи російських школярів до окупантів. Текст у них - схожий, пише Суспільне.

Так, ккраїнські військові знайшли десятки листів у підвалі житлової двоповерхівки, в якій окупанти облаштували казарми. За підрахунками бійців, там жили близько 40 російських загарбників.

Усі листи були від другокласників із Мурманська РФ з таким текстом:

"Вітаємо, наші захисники. Я живу у місті Мурманськ, навчаюсь у 2-В класі. Наше місто далеко від України, але ми знаємо про події, які там відбуваються зараз. Ми хочемо вам сказати "дуже дякую" за вашу службу, за мирне небо, за наше безпечне дитинство..."

Листи мають різний підпис та почерк, ще відмінність - імена авторів. Військові припускають, що текст дітям надиктовували у школі.

Після себе російські військові залишили бюстики Сталіна та Леніна, намальований на стіні календар, DVD-плеєр та горілку.

Нагадаємо, за час окупації в Балаклії російські солдати зруйнували будівлю АТ "Харківгаз" та викрали майже весь спеціалізований автотранспорт, через що близько 5 тисяч людей залишилися без газу.