У розбитих обстрілами харківських П'ятихатках 83-річна майстриня спорту Лілія Самсонова навчає дітей скелелазіння. Зараз тренерка набирає нових вихованців, пише "Суспільне".

Селище П'ятихатки, як і Північна Салтівка, - одне з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів. У П'ятихатках пошкоджено понад 50 і зруйновано понад 10 будинків.  Росіяни не раз обстрілювали і ядерну установку "Джерело нейтронів", яка розташована в П'ятихатках.

Через сильні обстріли на початку війни Лілія Самсонова виїхала з Харкова на Полтавщину, але вже взимку повернулася додому. Коли ж до Харкова почали повертатися з евакуації діти з батьками, вона вирішила відновити роботу секції скелелазіння. Приміщення для тренувань Лілія Самсонова обладнала самостійно.

Взимку, коли після ракетних атак зникали світло й опалення, доводилося підшукувати інші місця для тренувань, а приміщення прогрівати за допомогою UFO, щоб діти не мерзли.

Зараз у секції скелелазіння - близько 50 дітей, і охочих стає дедалі більше. Заняття практично безкоштовні. Найбільше, зізнається Лілія Самсонова, у секції не вистачає тренерів-помічників.