Харків'яни, які хочуть отримати гроші на ремонт зруйнованого війною житла за державною програмою "еВідновлення", мають упорядкувати документи. Про це повідомив перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства міськради Олексій Богач.

За його словами, у Харкові - близько 850 будинків, які можна відремонтувати в рамках "еВідновлення". Під обстеження комісіями поки що підпадають тільки об'єкти з 1,1 тис. заявок, оскільки в багатьох власників житла в реєстрах не відображається право власності, немає документів про шлюб, спадщину, опікунство тощо. Крім того, власників квартири може бути кілька, і в цьому разі необхідно визначити одного, хто представить спільні інтереси.

У мерії нагадали, що в рамках програми "еВідновлення" можна отримати від держави до 200 тисяч гривень на відновлення житла, яке зазнало незначних ушкоджень від обстрілів. Гроші можна витратити на будматеріали або послуги підрядників, які беруть участь у програмі. У травні від харків'ян надійшло понад 5 тисяч заявок на участь у програмі "еВідновлення".

Докладніше про те, як подати заявку на участь у програмі, - у нашому матеріалі.