Харків'яни запропронували ще 5 назв для станції метро "Пушкінська": на сайті міськради зареєстровані відповідні петиції. Для того, щоб петиція була розглянута міськрадою, вона має набрати 5000 підписів за 90 днів. 

Пропонуються такі назви:

► станція метро "Cковородинівська"

На думку автора, це буде логічно - розташування станції метро на однойменній вулиці, як це було раніше. Нагадаємо, близько двох місяців тому Пушкінська була перейменована на вулицю Сковороди.

Станом на ранок 15 березня ця петиція набрала 48 підписів.

► станція метро "Молодіжна"

Автор зауважує, що така назва буде перегукуватися із назвою розташованого поблизу парку, який також зветься "‎Молодіжний". Це популярне місце відпочинку для молоді, що підкреслює статус Харкова як фактичної столиці молоді в Україні.

Ця пропозиція має 22 підписи.

► станція метро "Поезії" або "Літературна"

Автор зазначає, що назва станції повинна відповідати вигляду об'єкта. Архітектура станції відображає тему поезії та мистецтва.

Ця петиція поки що набрала 24 голоси.

У січні SQ проводило опитування читачів із приводу нової назви для станції. Тоді за назву "Літературна" проголосував 1% читачів.

► станція метро "Юридична"

Автор петиції пропонує таку назву, тому що станція метро виходить до Юридичного університету. 

Тут зібрано 4 підписи.

У січні 2024 року на сесії міськради була перейменована вулиця Пушкінська: нова назва - вулиця Григорія Сковороди. Серед мешканців міста почалися дебати щодо нової назви для станції метрополітену. Так, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого пропонував назву "Ярослава Мудрого", а Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" запропонував дати одну з таких назв: “Політехнічна“, “Політех“ або “Харківський політех“. Ще одна пропонована назва - "Освітня".