У Харкові знищили російський безпілотник, який не вибухнув. Про це повідомили у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

БПЛА "Герань - 2" збили сили ППО, але його бойова частина залишилась не розірваною. Вона несла загрозу цивільному населенню. Сапери знищили бойову частину ворожого дрону.

За словами фахівців, така бойова частина містить від 30 до 50 кг вибухівки.

"Герань" - це російська назва іранського безпілотника "Шахед".  Такий БПЛА летить на висоті від 60 до 4000 м зі швидкістю 180 км/год. Він має гучний двигун, тому політ ударного дрона можна почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом ППО, а виявити - за допомогою радара.

Російська армія протягом повномасштабного вторгнення постійно використовує БПЛА для бомбардувань українських міст. Вчора вночі таким БПЛА РФ вдарила по Шевченківському району Харкова. Безпілотник упав на подвір'ї місцевого жителя, пошкодивши паркан, дах і сад, а на землі утворилася глибока вирва. Також у ніч на 14 березня росіяни завдали масованого удару безпілотниками по телевізійній інфраструктурі в Харківській області - були використані щонайменше 9 "Шахедів".