Ще 2000 підприємців закрили бізнес у Харкові. Як повідомили у прес-службі мерії з посиланням на Головне управління ДПС області, на початок цього року у Харкові працювало 119 743 фізичних осіб-підприємців, а зараз ця кількість зменшилася на 1991 рік.

За час повномасштабної війни з РФ протягом січня-лютого цього року 239 фізичних осіб-підприємців вивезли свій бізнес із Харкова, змінивши юрадресу.

Незважаючи на складну ситуацію, у місті відкривається новий бізнес. Так, за два місяці 2023 року 1573 людини вирішили розпочати власну справу та офіційно зареєстрували ФОП. Ще 317 підприємців із деокупованих територій області обрали Харків як нову локацію для своєї роботи.

Харків'яни можуть отримати гроші на запуск бізнесу: з 1 лютого стартувала нова хвиля подання заяв на урядову програму мікрогрантів "Власна справа". Грант у сумі від 50 до 250 тис. грн. можуть отримати і чинні підприємці, і новачки. Обов'язковою умовою отримання грошей є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми мікрогранта.

Купити готовий бізнес у Харкові: ціна питання

Купівля готового бізнесу - поширена практика у світі. Підприємців, які набувають працюючого проекту, приваблює ряд плюсів: готова ідея та продукт, клієнти та покупці, запланований прибуток. У Мережі є багато пропозицій щодо продажу бізнесу різного масштабу. SQ зібрав кілька популярних позицій, це:

  • торговий павільйон площею 24 кв. м на Салтівці з оформленою землею - 60 тис. гривень;
  • автомийка самообслуговування на три автобокси з обладнанням - 2 018 335 гривень;
  • обладнана кава-крапка в офісному центрі, площа 4 кв. м - 146 788 гривень;
  • автосервіс з усім необхідним для роботи обладнанням - 7 706 370 гривень;
  • магазинчик мобільних аксесуарів - 80 тис. гривень.