У Красноградському та Лозівському районах Харківської області планують відновити офлайн-навчання. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ці райони є найвіддаленішими від лінії фронту, тому безпекова ситуація та військова обстановка дозволяють розглядати можливість відновлення офлайн-навчання. Синєгубов наголосив, що відновити заняття можна буде тільки за умови навчання дітей у безпечному середовищі.

7 липня Рада оборони Харківської області дозволила закладам освіти відновити традиційне офлайн-навчання. Рішення стосується дитячих садочків, шкіл, вишів, коледжів. Однак відновлення навчання у звичному форматі можливе лише за певних умов: у закладах освіти повинно бути спеціалізоване укриття, система оповіщення, визначені шляхи евакуації, зроблені запаси води й медикаментів. 

Напередодні 1 вересня 2023 року Синєгубов повідомив, що Харківська область буде навчатися дистанційно через відсутність безпечних умов у школах.

У Харкові офлайн-навчання з нового учбового року організували у метрошколі. ЇЇ відвідують понад 2 тис. дітей. Також працює метросад - для дітей, які підуть у школу у вересні 2024 року. Крім того, у місті будують підземну школу на 900 дітей. В одній із шкіл відновили навчання у сховищі, яке відповідає усім стандартам.