Під час окупації частини Харківської області уродженець Чугуєва, погрожуючи розстрілом, відібрав машину в українського патріота. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Встановлено, що в липні минулого року 40-річний уродженець Чугуєва погодився на пропозицію російських військових і став "командиром" так званого "Взводу патрульної служби" в окупованому Куп'янську.

Наприкінці липня чоловік разом із російськими військовими приїхав до окупованої Дворічної - там мешкав співробітник ДСНС, який мав проукраїнську позицію і не співпрацював із росіянами. Погрожуючи рятувальнику розстрілом, військові провели в нього обшук. Знайшовши в господаря українську атрибутику, з метою "профілактики" мешканець Чугуєва відібрав у нього автомобіль, яким потім пересувався - зокрема, їздив до Бєлгорода (РФ), де брав участь у заході з нагоди святкування "дня російського прапора".

Наразі фігурант перебуває в розшуку. Йому заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Слідство триває.