У Харківській області 13 грудня російські війська 23 рази атакували позиції ЗСУ. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ЗСУ відбили 21 ворожу атаку в районі Синьківки і ще дві атаки в районі Петропавлівки Куп'янського району.

Синьківка - село за 9-ти кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 300 осіб. Російські війська штурмують це село з кінця минулого року, але взяти його не можуть. 

Нещодавно російські телеграм-канали поширили інформацію про захоплення Синьківки військами РФ, Синєгубов ці повідомлення спростував. Губернатор заявив, що зараз село стало "сірою зоною". За його оцінкою, у разі захоплення Синьківки Харківської області росіяни зможуть блокувати Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий. За даними Синєгубова, на цьому напрямку російські війська зазнають великих втрат - десятки одиниць броньованої техніки та сотні вбитими і пораненими щодня.

Петропавлівка - село поруч із Куп'янськом на східному березі річки Оскіл. До війни тут проживало близько 2,5 тис. осіб.

Через близькість зони бойових дій у Куп'янську, за даними губернатора, зводять кругову оборону - таку, як робили для Харкова на початку повномасштабного російського вторгнення. Оборона складатиметься з кількох кілець захисних споруд. Фортифікаційні споруди можуть розташовуватися безпосередньо в житлових масивах самого Куп'янська.

Також російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Харківської області. 13 грудня під ударами були Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району, Бударки Чугуївського району, Ветеринарне Харківського району та інші. Загалом 16 населених пунктів.

Куп'янськ за добу обстрілювали неодноразово. Близько 9:00 місто обстріляли з установки "Піон". Пошкодили три приватні будинки, господарські будівлі. Близько 17:00 у Куп'янську обстрілами пошкоджено два приватні будинки, гараж. Близько 21:20 російські обстріли пошкодили приватний будинок і господарські будівлі.