У Харківській області планують перейменувати заповідник під назвою "Російський Орчик". Про це йдеться у відповідному проєкті рішення Харківської облради.

Заповідник розташований на території Зачепилівської громади Красноградського району Харківської області. Його площа - понад 1000 га. Тут мешкають лісові, водно-болотні, лугові, степові види тварин, зокрема рідкісні та зникаючі, занесені до Європейського Червоного списку, Червоної книги України та Червоних списків Харківської області.

Назву "Російський Орчик" заповідник носив із 1984 року. Із пропозицією про його перейменування виступила Зачепилівська селищна рада. У межах декомунізації заповіднику мають присвоїти нову назву - "Орчицький".

У серпні в Зачепилівській громаді перейменували 47 вулиць, назви яких були пов'язані з РФ або радянським періодом. Зокрема, з назв прибрали імена російського політика Плеханова, поета Пушкіна, космонавта Комарова, композитора Чайковського. Також перейменували вулиці, назви яких пов'язані з Другою світовою війною, - Перемоги, Партизанську, 14-ї Гвардійської стрілецької дивізії.