Російські війська влаштовують штурми і хочуть перейти річку Оскіл у Харківській області. Як повідомила в ефірі "Суспільне. Спротив" прессекретарка 14-ї бригади ім. князя Романа Великого Надія Замрига, 12 листопада на Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 11 атак. Росіяни завдавали авіаційних та артилерійських ударів у районах сіл Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Кислівка Харківської області.

За даними Генштабу ЗСУ, 13 листопада росіяни також штурмували позиції ЗСУ в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки: сили оборони відбили 7 атак.

Надія Замрига зазначила, що військовослужбовці РФ почали йти у нічні штурми. Для них вони задіюють по 4-5 машин техніки та групи піхоти до 10 осіб. Для відбиття атак 14-та ОМБр використовує аеророзвідку, артилерію і дрони.

При цьому Замрига додала, що в умовах дощу і туману атак стає менше. Крім того, військам доводиться приділяти значну увагу маскуванню техніки та особового складу.

Начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, що основна мета російських військ на Куп'янському напрямку - повторна окупація Куп'янська, тож росіяни тут не зважають на втрати і фактично йдуть по трупах своїх бійців.