12 листопада помер екс-декан соціологічного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна Валерій Ніколаєвський. Про це повідомили у прес-службі вишу.

Закінчивши економічний факультет ХНУ зі спеціалізації "Соціологія", після навчання в аспірантурі та захисті кандидатської дисертації Ніколаєвський працював на кафедрі соціології, кафедрі прикладної соціології, був заступником декана (1993-1994 роки) та деканом соціологічного факультету (1995-2002), завідувач праці та соціальної роботи (2001-2013 роки), навчався у докторантурі.

З 2016 був професором кафедри соціології.

"Багато поколінь випускників соціологічного факультету, сьогоднішні студенти та колеги Валерія Миколайовича пам'ятатимуть його як талановитого викладача, справжнього вченого, інтелігентну людину, неабияку особистість. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях нескінченно вдячних йому учнів та колег", - сказано у некролозі.

Валерію Ніколаєвському було 62 роки.

Прощання з екс-деканом відбудеться у вівторок, 15 листопада, у приміщенні Музею природи університету (вул. Трінклера, 8). Початок - о 10.00.