Вандали знищують палац культури в Ізюмі, який уже постраждав від російських обстрілів і мародерів. Про це розповіла Марина Коловоротна, начальник Управління культури Ізюмської міськради.

Палац молоді та підлітків "Залізничник" - це пам'ятка архітектури з майже 100-річною історією.

За словами Коловоротної, спочатку над ДК "познущалися росіяни". Вони розбили і розграбували все, що могли, під час окупації міста. Знищили книжки, костюми, меблі, техніку.

Після деокупації працівники культури, намагаючись врятувати будівлю від подальшої руйнації та розграбування, забили вікна та двері. Комунальники вивезли безліч сміття, яке було розкидане навколо будівлі Палацу.

Але вандали регулярно зламують двері, зривають листи ОСБ, добивають залишки вікон, вирізають проводку. Крім того, у порожній будівлі проходять "посиденьки" підлітків з алкоголем, які ще й справляють нужду в будівлі.

Також, зазначили в міськраді, у цій будівлі просто небезпечно перебувати, адже ніхто не може гарантувати, що на голову не впаде, приміром, шматок цегли.

"Це не привокзальна "пиріжкова". Це пам'ятка архітектури, заклад культури, який, сподіваємося, з часом буде відновлено. Давайте всі разом об'єднаємося у спільному бажанні її зберегти, а не знищити. Ми ж не окупанти, ми цивілізовані жителі", - закликали в міськраді.

У липні почали з'являтися також повідомлення про те, що мародери грабують Шарівський палац у Богодухівському районі. В облраді розповіли, що на території палацу є охорона і відеоспостереження, але цю систему вдосконалять, додадуть "тривожну кнопку", а також зроблять нову огорожу. Тепер Шарівський палац хочуть законсервувати на зиму, така сама консервація планується у Сковородинівці.