У Кегичівці та Валках 6 і 7 квітня відкрили мобільні аудіовізуальні студії для підлітків і молоді "Контенту". Про це повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації.

У студіях є мікрофони, студійні монітори, камери з об'єктивами, студійні навушники, звукові карти, карти захоплення зображення, комп'ютери, контролери, софтбокси, стійки, штативи, ліцензійні цифрові сервіси Ableton і Native Instruments для професійної роботи зі звуком. Тут можна проводити групові заняття та лекції, записувати вокал і музичні інструменти, знімати відеоблоги та подкасти.

За оцінкою ХОВА, заняття в студії сприятимуть психоемоційній підтримці, підвищенню соціальної згуртованості та поліпшенню ментального здоров'я молоді.

Працювати та займатися в студії можна безкоштовно. Студії відкриті для всіх охочих і працюватимуть за графіком молодіжних центрів.

Проєкт розробила громадська організація "Культурна платформа Закарпаття" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. На 2024 рік у молодіжних центрах по всій Україні заплановано відкриття 20 центрів "Контенти". Наразі триває відбір громад, де працюватимуть такі студії.