СБУ затримала інформаторку, яка "зливала" позиції українських воїнів окупантам. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Зловмисниця збирала інформацію про переміщення та місця базування Сил оборони на території Куп'янського району. Також вона коригувала ракетні удари окупантів, передаючи їм дані про точність прильотів ракет по місцях зберігання боєприпасів ЗСУ.

Як розповіли в СБУ, інформаторку було завербовано представниками спецслужби Росії через її чоловіка, який уже кілька років проживає в Росії. Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість та приховано фотографувала позиції українських військ. Отримані дані вона надсилала через месенджери.

Співробітники СБУ затримали ворожу інформаторку. У неї вилучено мобільний телефон, де є листування з агресором. Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинених в умовах військового стану). Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.