П'ять днів тому у Вовчанську було зафіксовано близько 120 прильотів протягом доби, повідомили в поліції.

До початку повномасштабного вторгнення в місті проживало 18-19 тис. осіб. Сьогодні - 3,5 тис. Росіяни обстрілюють місто щодня з різних видів озброєння. Від початку повномасштабного вторгнення поліція зареєструвала близько 4 500 звернень громадян щодо руйнувань і пошкоджень майна у Вовчанській громаді. 

"У місті залишилися люди середнього та похилого віку. Хто працює в комунальному господарстві, у військовій адміністрації - ті люди залишилися, а також бабусі й дідусі, які не хочуть виїжджати", - розповідає начальник сектору реагування патрульної поліції місцевого відділу поліції Олексій Харківський.

Незважаючи на сильні обстріли, люди повертаються до своїх домівок і потребують допомоги. Місцеві поліцейські чергують на блокпостах, оперативно виїжджають на виклики, пожежі, дістають людей з-під завалів. Не забувають і про тварин: у багажнику автомобіля завжди є упаковка корму для покинутих собак і котів.

Поліцейські також на постійному зв'язку з волонтерами, допомагають доправляти гуманітарну допомогу в найвіддаленіші населені пункти області, забезпечують охорону занедбаних будинків від мародерів.