Зв'язок та інтернет від «Киівстар» почне з'являтися вже сьогодні, 13 грудня. Як повідомили в СБУ, їхні кіберфахівці та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої атаки.

З ранку 12 грудня в Харкові та по всій Україні через збій не працює мобільний зв'язок і домашній інтернет від оператора "Київстар".  На цю мережу вчора була здійснена хакерська атака.

У СБУ розповіли, що відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є підрозділом головного управління генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ). Таким чином вони публічно легалізують результати своєї злочинної діяльності.

Як пише "Суспільне", за словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, проблема поступово вирішується. Загалом у Харківській області понад 60 населених пунктів залишилися без зв’язку, серед них є і деокуповані. Виключно вишки "Київстару" стояли у деяких селах Чугуївського, Богодухівського та частині Харківського районів.  Там відкриті "Пункти незламності", щоб люди змогли скористатися зв'язком.

У свою чергу "Київстар" повідомляє, що абонентська інформація та персональні дані — у безпеці. Системи, у яких ці дані зберігаються — не постраждали.

Компанія закликає своїх користувачів не піддаватися паніці й довіряти лише перевреній інформації, слідкуючи за офіційними повідомленнями. Новини про компенсації та терміни відновлення мережі надходитимуть виключно з офіційних сторінок компанії.

"Київстар" також просить не ділитися номерами телефонів та особистими даними з підозрілими людьми, вони можуть виявитись шахраями.