Розмінуватимуть Харківську область роботи. У МВС розповіли про застосування сучасних технологій для пошуку мін і снарядів, що не розірвалися.

Роботи оснащені відеокамерами, тому сапери можуть працювати дистанційно на відстані до кілометра. Це дозволяє зберегти життя та здоров'я фахівців.

Протягом двох тижнів вибухотехніки Національної поліції навчалися використовувати роботів. Нову техніку застосовуватимуть на звільнених територіях Харківської та Херсонської областей.

Російські окупанти залишили на Харківщині величезну кількість мін. За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синегубова, чи не щодня на мінах і снарядах, що не розірвалися, в регіоні підриваються мирні жителі, працівники сільгосппідприємств, медики екстреної допомоги. Траплялися випадки, коли підривалися й фахівці ДСНС.

Щодня знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів. Однак мінна небезпека все ще залишається дуже високою.

У Харківському управлінні ДСНС повідомляли про те, що саперів не вистачає. Тому застосування роботів може успішно компенсувати кадровий дефіцит.

Раніше харківські сапери вже використовували комплекс Superdroid Robots "Мастіф", призначений для розвідки та дистанційної роботи. Цю техніку передали колеги із вінницького гарнізону ДСНС. Також у Харківській області почали застосовувати єдину в Україні машину Armtrac-400, яка може "перемелювати" міни. Машина витримує навіть підрив протитанкової міни та може розмінувати до 2400 квадратних метрів на годину.