Харківську медико-соціальну експертну комісію №3 чекає перевірка через скандал, що розгорівся після публікації в соцмережах історії бійця ЗСУ. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

У харків'янина Дмитра Олійника, який отримав поранення на початку війни, - серйозні проблеми з ногою, але в МСЕК замість другої групи інвалідності йому дали третю. Чоловік каже, що його нога втратила функціональність і всихає. Однак голова комісії заявила бійцю, що він міг би отримати другу групу, якби "відрізав ногу". Олійник надав історії розголосу і вимагав звільнення голови МСЕК Лариси Бунічевої.

У МОЗ зазначили, що група інвалідності - не предмет для торгівлі, і встановлюється за чіткими критеріями. У міністерстві пообіцяли перевірити правомірність встановлення групи інвалідності Харківською МСЕК, додавши, що необхідні документи та медичні висновки вже передали до Центральної комісії при МОЗ.

У міністерстві також додали, що 2025 року всі медико-соціальні експертні комісії буде ліквідовано, а підходи до проведення експертизи та встановлення інвалідності - повністю змінено.