Велику плантацію марихуани знайшли в Харкові, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

СБУ знешкодила злочинне угруповання наркодилерів, до якого входило п'ятеро осіб. Вони переїхали до Харкова з окупованих районів Луганської та Запорізької областей як внутрішньо переміщені особи. 

В обласній прокуратурі уточнили, що в грудні 2022 року 46-річний чоловік створив і очолив злочинну організацію, до якої залучив подільників 20, 27, 28, 48 років.

Зловмисники зробили в одному з приватних будинків у Новобаварському районі на околиці Харкова приховану "оранжерею", де незаконно вирощували близько 150 кущів конопель. У приміщенні було встановлено сучасну систему кондиціонування, освітлення, поливу та підживлення рослин, а також утеплення, щоб використовувати плантацію навіть узимку.

Ділки виготовляли канабіс та інші нарковмісні препарати, які фасували та розповсюджували серед наркозалежних людей.

Наркоторговці збували свою продукцію майже в усі регіони України. Для пересилання використовували пошту, щільно упаковуючи та ретельно маскуючи товар. Оплату наркоторговці отримували на банківські картки.

Під час обшуків вилучено наркотичні засоби, свіжі рослини конопель, банківські картки, мобільні телефони та інші докази злочинної діяльності.

Затриманих взято під варту без права внесення застави. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.