Російські війська знищили село Масютівка у Харківській області. Про це "Суспільному" розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко.

Розташована за кілька кілометрів на південь від смт Дворічна Масютівка – одне з найменших сіл в області. До війни тут проживало близько 20 осіб.

1

У районі цього села російські війська протягом кількох місяців намагалися проводити наступальні дії, але успіху не досягли.

Військовий повідомив, що останні два тижні українські позиції у цьому районі атакують російські підрозділи "Штурм Z". Вони сформовані із колишніх ув'язнених. Українським силам оборони вдалося знищити частину окупантів у районах зосередження.

"Залишок особового складу наша сталева піхота не просто розбила вщент, а провела низку ударно-штурмових дій і покращила своє становище. На деякому відрізку вдалося на 300 метрів відсунути супротивника і зайняти висоту, яка з тактичної точки зору для нас важлива", - повідомив командир. .

У Генштабі ЗСУ також повідомляли, що російські підрозділи поповнюються за рахунок колишніх ув'язнених. На тимчасово окуповану частину Харківської області (війська РФ контролюють 32 населені пункти на сході Куп'янського району) прибули 500 колишніх зеків. ЗСУ завдали удару по цих підрозділах. Було вбито або поранено 100 військовослужбовців, 80 людей втекли з позицій.

Війська РФ, які мають можливості просуватися вперед, прагнуть знищувати громадянську інфраструктуру. 5 червня в районі Масютівки російські військові підірвали трубопровід із аміаком.

На Дворічанському напрямку російські війська безуспішно намагаються організувати наступ із кінця минулого року. Практично припинило існування ще одне село у цій частині області – Гряниківка. До війни тут проживало 600 осіб. Підрозділи РФ кілька місяців штурмували Гряниківку. Майже всі мешканці покинули цей населений пункт.