У Харківській області Управління Верховного комісара ООН у справах біженців допоможе відремонтувати понад 1000 приватних будинків, що постраждали від обстрілів. Про це повідомили у ХОВА.

У цьому році ООН через підрядника відремонтує 530 домів Харківщини, ще 300 – забезпечить будматеріалами. Партнер міжнародної організації "Карітас Україна" надасть грошову допомогу та підрядну підтримку для ремонту ще 500 будинків.

Також ООН планує забезпечувати громади наборами для екстреного ремонту, будівельними матеріалами та встановлювати модульні каркасні будинки. Окремо йде робота над покращенням умов перебування у двох місцях тимчасового проживання переселенців в області на загальну суму 100 тисяч доларів.

Представники ООН також зазначили, що одним із пріоритетних напрямків роботи є надання жителям Харківської області багатоцільової грошової допомоги, оскільки вона є найефективнішим та дієвим способом підтримки людей, які постраждали внаслідок війни.

Впродовж року грошову допомогу від ООН у розмірі 3600 гривень впродовж 3 місяців планують надати 32 000 жителям Харківщини.

Вона надаватиметься тим, хто постраждав від ракетних атак або артилерійських обстрілів, а також евакуйованим.

Також допомогти у відновленні Харківської області обіцяє Польща. Крім того, відновлювати Харків після війни готові допомогти США та Туреччина.