Мешканцям Первомайського Харківської області будуть відключати тепло і воду за борги. Про це повідомив мер Микола Бакшеєв із посиланням на місцеве комунальне підприємство “Тепломережі”.

Підприємство централізовано постачає у місто воду, тепло та займається каналізацією.

Через несплати підприємство не має можливості своєчасно розраховуватись за енергоресурси, існує ризик припинення постачання електрики, що приведе до повної зупинки надання послуг “Тепломережами”.

У лютому через систематичну несплату планується відключення від водопостачання 17 квартир. Ці споживачі будуть завчасно попереджені. Їм дадуть 30 днів на погашення боргу. У разі несплати їх відключать. Подачу води відновлять після погашення боргу та оплати робіт із відключення та підключення.

Аналогічна робота буде проведена з боржниками за послугу теплопостачання. Зараз визначаються під’їзди будинків, мешканці яких не оплачують цю послугу. Теплопостачання під’їздів-боржників буде обмежене до погашення заборгованості.

На підприємстві нагадали, що постановою Кабміну України від 29 грудня 2023 року скасована заборона на припинення послуг ЖКГ населенню у разі несплати або оплати не в повному обсязі.

У Харкові міський голова Ігор Терехов обіцяв не відключати комунальні послуги боржникам. За словами мера, Харків потерпає від обстрілів, і іноді людям просто немає чим платити. Тому тим, хто має борги за тепло- та водопостачання, послуги продовжать надавати.