Грошей міськбюджету не вистачає на заміну всіх розбитих обстрілами вікон у Харкові. Про це на пресконференції 11 жовтня повідомив мер Ігор Терехов.

За його словами, за час війни в Харкові вже замінили 74,5 тис. кв. м вікон. До кінця року планують відновити ще 21,2 тис. кв. м.

Проте ці роботи ще далекі від завершення: тільки в центрі потрібно поставити близько 3 тисяч вікон. Терехов зазначив, що на заміну всіх вікон у центрі та на Північній Салтівці потрібні великі гроші.

"Розмовляв з урядом, щоб максимально задіяти на ці цілі програму "єВідновлення", тому що коштів міського бюджету на все не вистачить", - зазначив Терехов.

Програма "єВідновлення" розрахована на людей, чиє житло зазнало незначних пошкоджень від обстрілів і підлягає відновленню. У межах програми можна отримати від 350 до 500 тисяч гривень на ремонт. Докладніше про те, як подати заявку на участь у програмі, - у нашому матеріалі.

На Форумі мерів у Женеві Терехов говорив, що Харків є одним із найбільш постраждалих від російської агресії міст України. У місті зруйновано або пошкоджено 5,2 тис. будівель. Зруйновано ТЕЦ, пошкоджено інженерні мережі, частину лікарень, понад половину шкіл і половину дитсадків. Загальний збиток, який російські війська завдали місту, оцінюють у суму близько 9,5 млрд доларів.