Із прифронтового Куп'янська можуть примусово евакуювати всіх дітей. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, зараз у Куп'янську проживають 523 дитини. Їх евакуюють із батьками або опікунами.

Поки що рішення про примусову евакуацію дітей із небезпечних районів, зокрема Куп'янська, не ухвалено: це питання розгляне Рада оборони області наступного тижня. Якщо її підтримають, примусову евакуацію має узгодити ще міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук, уточнила прессекретарка голови ХОВА Олена Шаповал.

Губернатор зазначив, що через сильні обстріли з боку РФ у Куп'янському районі вже оголошено обов'язкову евакуацію з населених пунктів, які фактично знаходяться на лінії фронту. Звідти виїхало 33 людини.

Людей, які виїхали з небезпечної зони, каже Синєгубов, розміщують у Харкові. Також за бажання вони можуть переїхати в інші регіони - Полтавську, Рівненську області, де для переселенців зарезервовані місця.

Раніше Синєгубов заявляв, що з Куп'янського району планують евакуювати понад 10 тисяч осіб. Обов'язкову евакуацію збираються проводити з 53-х населених пунктів району. Обов'язкова евакуація відрізняється від примусової тим, що від неї можна відмовитися, написавши офіційну заяву.