Із Харківської області можуть евакуювати понад 10 тисяч осіб, зокрема кілька сотень дітей. Йдеться про Куп'янський район, де посилилися обстріли, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, обов'язкову евакуацію планують проводити з 53-х населених пунктів Куп'янського району. За попередніми підрахунками, планують евакуювати понад 11 тисяч осіб, зокрема - 600 дітей, яких вивезуть примусово.

Добровільна евакуація в Куп'янську ведеться з листопада 2022 року. Однак місцеві жителі не поспішають виїжджати в безпечніші місця.

Губернатор зазначив, що всім людям буде надано необхідну допомогу та надано тимчасове житло на безпечніших територіях.

За даними Департаменту цивільного захисту ХОВА, наразі триває обов'язкова евакуація дітей із батьками або опікунами з 10 населених пунктів Вовчанської громади. Станом на 9 серпня вже евакуйовано 288 осіб, зокрема 186 дітей. Наприкінці липня з прикордонного села Стариця вивезли останню дитину, що залишилася там.

Олег Синєгубов додав, що всі охочі виїхати з обстрілюваних територій у безпечніші райони можуть звернутися по допомогу до місцевої влади та волонтерів, а також за телефонами:

  • (050) 789 01 24;
  • (063) 789 64 74.