Учора, 10 квітня, росіяни вдарили КАБами по гуртожитку одного з вишів у Малій Данилівці. Про це повідомив начальник Слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов.

За даними поліції, РФ використала авіабомбу ФАБ-250. Внаслідок обстрілу вибухові травми і уламкові поранення отримали 74-літній чоловік і 73-річна жінка. Зруйнована житлова будівля, пошкоджені клуб та господарчі споруди вишу.

Голова Малоданилівської громади Олександр Гололобов зазначив, що вражена будівля соціальної сфери. Вона не мала жодного відношення до військового об’єкту, військових у приміщенні не було. Гололобов підкреслив, що цей об’єкт соціальної сфери виховав не одне покоління мешканців Малої Данилівки та студентів. Наразі він зруйнований.

Мала Данилівка розташована в 20 кілометрах від кордону з РФ. Від Харкова селище відділяє окружна дорога. У Малій Данилівці знаходиться основний корпус Харківської державної зооветеринарної академії. Кілька корпусів та гуртожитків вишу було пошкоджено під час російських обстрілів 20 червня 2022 року.