Російські військові забирали паспорти в жителів Липецької громади, які опинилися в окупації. Про це розповів поліцейський офіцер громади Олексій Резвих. Людям, у яких росіяни відібрали документи, видають нові. 

Російські війська окупували Липецьку громаду наприкінці лютого 2022 року. Через пів року, у вересні 2022-го, ЗСУ звільнили громаду. До війни тут проживало 13,5 тис. осіб. Залишилося 13% - 1 826. Решта евакуювалися.

Громада розташована недалеко від кордону. Росіяни продовжують постійно обстрілювати населені пункти: б'ють КАБами, С-300, з артилерії та мінометів. У небі щодня кружляють розвідувальні безпілотники. 3 січня Липці пережили один із наймасованіших ворожих ударів - за день РФ обстріляла село понад 50 разів. У ніч із 16 на 17 лютого російські війська завдали близько 20 ударів по Липецькій громаді.

Але, незважаючи на обстріли, у громаді триває відновлення: у селі Липці вже працює чотири магазини, аптека, надається медична допомога.

Відновлено правопорядок. Більшість злочинів у громаді - це мародерства: зловмисники обкрадають будинки, підприємства. За всіма фактами відкрито кримінальні провадження. Деякі вже передані до суду. 

За свідченнями місцевих жителів правоохоронці викривають колаборантів.