Харківський губернатор Олег Синєгубов вважає, що російські війська хаотично обстрілюють Харків, щоб посіяти паніку серед місцевого населення і відвернути українські сили. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Ліга".

"Можливо, це якась начебто артпідготовка до чогось. Однак, якби вона була, вона має бути прицільною. Повинні були б бути вражені позиції наших військових, фортифікаційні споруди, сили оборони і так далі. Це просто хаотичний обстріл", - сказав Синєгубов.

Росіяни, починаючи з 29 грудня минулого року, чи не щодня обстрілюють Харків ракетами. Наприкінці грудня за день було 22 удари: ракети вразили локомотивне депо, відділення пошти, лікарню, газопровід.

Протягом двох тижнів російські війська продовжували обстрілювати цивільні об'єкти, пошкоджено десятки житлових будинків. Кілька людей загинули, кілька десятків дістали поранення. Значна частина прильотів припадає на центральну частину міста. 

Останнього удару завдали ввечері 10 січня. Дві ракети прилетіли в "Парк-готель" на вулиці Шевченка. У будівлі перебувало понад 30 осіб. Серед постояльців було багато іноземних журналістів. 13 осіб дістали поранення, зокрема двоє працівників турецького ЗМІ.

Крім нагнітання паніки, припустив губернатор, російське командування хоче відволікти українські сили, зокрема ППО, від загрозливих напрямків у районі Куп'янська та Борової.

Під Куп'янськом бої тривають практично від самого визволення району восени 2022-го. Ситуація різко загострилася влітку 2023-го, коли російське командування зосередило на цьому напрямку до 110 тис. осіб. Щодня російські війська проводять до десяти і більше атак, бої йдуть за 8-10 км від Куп'янська. Однак росіянам не вдалося просунутися вперед, усі їхні атаки відбивають ЗСУ.