Мешканця Циркунів судитимуть за допомогу російським солдатам. Про це повідомили у облпрокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28-річний чоловік, перебуваючи у Циркунах Харківського району під час окупації збройними формуваннями РФ, вирішив допомагати їм.

Так, посібник забезпечував окупантів продуктами, надавав інформацію про будинки місцевих жителів, де є матеріальні цінності та запаси палива. Також він привозив військовим країни-агресора запчастини та допомагав з ремонтом їхнього авто. Чоловік супроводжував російських військових територією населеного пункту, щоб вони краще орієнтувалися біля.

Коли українські військові звільнили село від окупантів, помічника було викрито та взято під варту.

До суду направлено обвинувальний акт щодо чоловіка за фактом пособництва збройним формуванням держави-агресора (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Раніше силовики викрили мешканку Куп'янська Харківської області, яка підтримувала окупантів та навіть отримала російський паспорт. Як повідомили в Управлінні СБУ Харківської області, мешканка Куп'янська багато років чекала на "звільнення". Так, у пропагандистському відео, що з'явилося в інтернеті, жінка раділа приходу "визволителів" та закликала всіх підтримати "русский мир".