Харків за сьогодні пережив понад 12 ракетних ударів. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, о 4 годині ранку зафіксовано близько 12 прильотів ракет по об'єктах критичної інфраструктури у Харкові та області. На місцях вибухів були пожежі.

Після вибухів харків'яни почали повідомляти про перебої зі світлом, водою і опаленням: до ранку 1000 будинків у місті залишалося без тепла, а 150 тисяч людей - без світла. Метро й електротранспорт працювали.

За даними прес-служби облпрокуратури, у Слобідському районі міста одна з ракет потрапила до складів. Там пошкоджено автомобіль, а паливна частина ракети впала на територію приватного підприємства.

Росіяни традиційно використовували ракети типу С-300, випущені з Бєлгородської області РФ.

Близько 9 ранку тривога лунала по всій Україні, влада попереджала про масовану ракетну атаку. У зв'язку з цим в області почали превентивно вимикати світло.

О 10.30 у місті знову пролунав вибух. Внаслідок удару окупантів по теплогенеруючому підприємству поранено 8 людей, двоє з них - у тяжкому стані. За інформацією обласного департаменту охорони здоров'я, усіх постраждалих госпіталізовано.

В "Укренерго" повідомили, що сьогодні українська енергосистема пережила 14 масований ракетний удар. Географія поразок країною - східні, західні і південні регіони країни. У Харківській області - найважча ситуація в енергетиці після російських ударів.