На території окупованої Борової російські знімальні групи знімають пропагандистські сюжети. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Зокрема, до Борової прибула знімальна група пропагандистського каналу з РФ "Росія 24", щоб зробити сюжет про нібито "обстріл мирних жителів Збройних Сил України". У сюжеті демонструється руйнація бази сільгосптехніки фермерського господарства на вул. Східний у Боровій внаслідок обстрілу, який був два тижні тому.

"Сюжет побудований в традиціях російської пропаганди, далеких від принципів журналістики: наприклад, бездоказово стверджується, що база була начебто обстріляна українськими військами із систем Himars. При цьому як "докази" наводяться слова журналістки про нібито знайдені на місці останки снарядів з нанесеними на них латинськими літерами. Самі залишки у сюжеті не показали. Можливо, тому, що їх не існує", - розповіли у Борівській селищній раді.

У селищній раді також додали, що обстріли як бази на Східній, так і двір фермерів, на якому загинув місцевий житель, були зроблені з російської артилерії, розташованої в районі села Подлиман.

При цьому в Борівській громаді окупаційна влада перефарбовує стовпи та стели на в'їздах до населених пунктів у триколор, а також вивішують плакати з написами "Ми з Росією – один народ".


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що в окупованій Боровій росіяни залякують та дезінформують місцевих мешканців. Зокрема, окупанти розповідають мешканцям Борової небилиці, що нібито всі, хто мешкає на окупованій території, в Україні вважаються колаборантами та зрадниками, хоча це не відповідає дійсності.