На Харківщині бійці Збройних Сил України двічі відбили спроби ворожого штурму. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 8 липня.

"Неподалік Дементіївки наші захисники двічі відбили штурмові дії ворога і відкинули його назад. Противник завдав авіаудару поблизу Петрівки", - розповіли в Генштабі.

На Харківському напрямку противник вів оборонні дії та намагався покращити тактичне становище в окремих районах. Обстрілював із ствольної та реактивної артилерії Харків та околиці, а також райони населених пунктів Уди, Дементіївка, Леб’яже, Піщане, Замулівка, Петрівка, Питомник, Мосьпанове, Коробочкине, Слатине, Світличне, Шевелівка, Перемога, Верхній Салтів, Нове та Байрак. Неподалік Дементіївки наші захисники двічі відбили штурмові дії ворога та відкинули його назад. Противник завдав авіаудару в поблизу Петрівки.

Раніше повідомлялося, що російські війська намагалися піти на штурм у районі Козачої Лопані. За даними Генштава ЗСУ, ворожі штурмові дії у напрямку Козача Лопань – Соснівка були успішно відбиті українськими військовослужбовцями.