Харківський лісопарк ще не розміновано повністю, ходити туди не рекомендують. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов на прес-конференції сьогодні, 9 травня.

За словами мера, коли будуть відповідні акти про повне розмінування, цю інформацію опублікують. Терехов додав, що Меморіал слави в Лісопарку частково відновили після обстрілів російськими "Градами", але деякі "шрами" від російсько-української війни залишать спеціально.

Меморіал постраждав у березні 2022 року. Війська РФ вдарили і по самому пам'ятнику, і по алеї, що веде до нього. А в травні 2022 року в Лісопарку на міні підірвався співробітник "ХАІ".

Лісопарк розташований у північно-західній частині міста і частково за межами міста. З півдня і сходу межує з районами Павлове Поле, Сокольники, селищем Жуковського, Великою Данилівкою. З півночі та заходу - з Харківською окружною дорогою та районами П'ятихатки й Олексіївка. У 1987 році його площа була 2385 гектарів, за офіційними даними 2009 року - вже 2060 гектарів (внаслідок забудови в лісопарковій зоні).

Більша частина лісопарку являє собою природний ліс, прорізаний просіками, галявинами, балками. Найпоширенішою породою є дуб черешчастий. У харківському лісопарку є дуби-довгожителі віком 200-400 років. Також поширені клени, липи, ялини та сосни.