Екс-глава району Харківської області пішла на роботу до росіян, а потім намагалася втекти до ЄС. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

За інформацією правоохоронців, 25 жовтня 2020 року жінку було обрано депутатом Куп'янської райради. До цього вона була головою Куп'янської райдержадміністрації.

Після вторгнення РФ та окупації району жінка обійняла посаду "в. о. заступника начальника Курилівського територіального відділу військово-громадянської адміністрації Куп'янського району Харківської області" й активно співпрацювала з росіянами.

Після звільнення Харківської області "чиновник" втекла до Києва, звідки планувала виїхати до Європейського Союзу. Але це їй не вдалося: 7 грудня колаборантку затримали. Екс-главі району Харківської області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України.

112 обвинувальних актів щодо колаборантів із 360 вже направлено до судів Харківської області. Про це розповів речник облпрокуратури Дмитро Чубенко. За його словами, підозри оголошуються тим, хто співпрацював із РФ, займав псевдопосади та працював у правоохоронних органах на підтримку окупантів. Половина з тих, кому були оголошені підозри, втекла до РФ разом із російськими військами, і фізичного доступу до них наразі немає.