На Харківщині впав саморобний російський безпілотник. Про це повідомили у Харківській окремій бригаді тероборони.

"Наші бійці під час розвідувального рейду затрофеїли новий російський безпілотник! Клас об'єкту - СЗЗЧБ, тобто "Сам зліпив з чого було". Бійці відзначають, що мікросхеми для дрона, судячи з усього, витягли з різноїменних іноземних електроприладів. Принаймні на це вказує на їх маркування. Пекельна машинка потрапила до рук тероборонівців, адже навіть не змогла долетіти до наших позицій і впала в сірій зоні", - зазначили бійці.

За їх словами, той факт, що саморобний безпілотник не вибухнув одразу в руках російського "Кулібіна" – вже диво. На фото видно, що росіяни "прикрасили" апарат червоним написом "СССР". Щоправда, назва неіснуючої країни не допомогла – СРСР розпався, а дрон упав. Як корабель назвеш...

Це, звісно, ​​не "Шахид", але перед українськими військовими гостро постає питання протистояння російським безпілотникам. Дрони відіграють вагому роль у цій війні, і наші бійці вже навчилися не лише збивати їх, а й "приземляти" за допомогою антидронових рушниць. Нещодавно саме так, за допомогою антидронової рушниці у Харківській області бійці перехопили та примусово посадили російський безпілотник "Орлан-10". Подібні рушниці "гасять" лише сигнал ворожих безпілотників, не заважаючи своїм.