СБУ ідентифікувала ще одного "міністра" окупантів, якого відправили керувати медициною на Харківщині. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Після захоплення частини Харківської області 2022 року влада РФ швидко почала призначати на керівні посади "своїх" фахівців. Займатися налагодженням медичної сфери окупанти доручили 57-річному акушеру-гінекологу Тамерлану Гогічаєву, який до цього працював заступником голови уряду - міністром охорони здоров'я республіки Північна Осетія - Аланія в Росії.

Після призначення на "посаду" Гогічаєв одразу взявся за виконання вказівок Кремля щодо поширення окупаційної влади на захопленій території, займався переналаштуванням сфери охорони здоров'я під російське законодавство та впроваджував осетинську практику лікування хвороб.

Під час звільнення Куп'янська, де розміщувалася окупаційна адміністрація Харківської області, зловмисник разом із російськими військами втік на територію РФ.

У жовтні 2022 року, вже перебуваючи на території Російської Федерації, "міністр" роздавав інтерв'ю кремлівським пропагандистам, у яких виправдовував і визнавав правомірною російську агресію проти України.

Він поширював фейки російської пропаганди, що нібито українська влада вбиває своїх громадян, які намагаються виїхати з України до РФ. До того ж він прославляв російських загарбників, говорив, що вони "допомагають" українським біженцям.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини перед Україною.