Міністерство освіти і науки рекомендує вишам переходити на очне навчання, пишуть "Факти". За оцінкою фахівців МОН, через онлайн-навчання знизилася якість освіти.

Заступник міністра Михайло Вінницький повідомив, що рекомендується повернутися до очного навчання на тих територіях, де немає безпосередньої небезпеки артилерійських обстрілів або обстрілів С-300.

Щоб розпочати заняття, виші повинні мати укриття. 

Заступник міністра також заявив, що не йдеться про Харків, Миколаїв, Херсон та Одесу. Але Києву, Тернополю, Вінниці, Івано-Франківську, Львову тощо, де є періодичні повітряні тривоги, але безпосередньої загрози артилерії або наземних дій немає, рекомендовано виходити в офлайн.

У Харкові після початку повномасштабного вторгнення всі навчальні заклади перейшли на дистанційку.

7 липня 2023 року Рада оборони Харківської області дозволила повернутися до очної форми навчання. Головна умова - наявність захисних споруд. 

Можливе використання комбінованого навчання. Так Харківський національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого готується до змішаного формату. Першокурсникам надали вибір: вони можуть обрати змішаний формат (лекції - дистанційно, практичні та семінарські заняття - офлайн) або ж повністю залишитися на онлайн-навчанні.

Готується до офлайн-занять і медичний університет. Там обладнають укриття, куди під час повітряної тривоги спускатимуться студенти та викладачі.