Удень 6 грудня росіяни скинули з літака авіабомбу на селище Золочів у Харківській області. Про це повідомив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко.

За його словами, росіяни вдарили по підприємству "Золочівська сільгосптехніка". Будівля сильно пошкоджена. Також зазнали пошкоджень два приватні будинки. Загиблих немає.

Віктор Коваленко додав, що це перший удар по Золочеву з літа поточного року: у травні 2023-го росіяни вдарили по селищу двома ракетами С-300.

Золочів - селище міського типу в Богодухівському районі недалеко від кордону з РФ. До війни тут проживало понад 8 тисяч осіб. З початком вторгнення селище було окуповане. Звільнили Золочів у середині травня 2022 року.

По Золочівській громаді росіяни регулярно б'ють із різних видів озброєння. Так, 30 жовтня РФ протягом години гатила з артилерії по прикордонних селах Івашки та Перовське. На початку жовтня росіяни обстріляли громаду з "Градів", мінометів і артилерії.

За добу 5 грудня росіяни обстріляли кілька населених пунктів Харківської області - зокрема Липці та Козачу Лопань. Також російські війська завдали авіаударів по селу Іванівка в Куп'янському районі.