На Харківщині росіяни замінували газопровід. Про це повідомили у АТ "Харківгаз".

Як розповіли у компанії, газовики обстежують газопровід у селі Червона Гусарівка Балаклійської громади, але спочатку там працюють сапери ДСНС. Так, під час обстеження перших 100 метрів газопроводу було знешкоджено 104 міни.

Розмінування трас газопроводів у Чкаловському дозволило виявити місця розриву труб. Російські військові перебили газопровід високого тиску та замінували його, залишивши мирних мешканців без газу.

Фахівці "Харківгазу" ремонтують пошкоджену агресором трубу.

На колись окупованих територіях росіяни мінували все поспіль. Як розповіли в Нацгвардії України, у Козачій Лопані, що на кордоні з Білгородською областю, були заміновані житлові будинки та цілі вулиці, майже під кожною подушкою сапери знаходили ручні гранати. Село Уди біля Золочева було фактично перетворено на мінне поле. За даними місцевого старостата, окупанти залишили кілька хвилин у кожному дворі.

Міни, снаряди, що не розірвалися, і вибухові пристрої несуть небезпеку для мирних жителів. Після деокупації територій майже щодня люди підриваються на залишених росіянами під час відступу мін. Очевидно, солдати РФ не замислюються про наслідки своїх дій, адже вони можуть нашкодити їм самим або їх посібникам. Так, зрадник із Ізюма, який працював на окупантів у "народній міліції", намагався втекти, але підірвався на міні. Йому ампутували стопу.