На Харківщині правоохоронці виявили два трупи вбитих цивільних, їхні руки були з'єднані наручниками. Про це повідомили у прокуратурі.

Під час огляду бази відпочинку "Світло шахтаря" у с. Новоплатонівка Борівської громади прокурори спільно зі слідчими поліції на Харківщині виявили два тіла цивільних віком приблизно 30-35 років. Тіла загиблих було знайдено у ямі глибиною чотири метри на території бази. Ліва рука одного чоловіка була з'єднана кайданками із правою рукою іншого загиблого. Також при огляді на черепі одного з трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

22 33 44 55

Про штаб та тортурну ямку розповіла правоохоронцям мешканка Борової, онука якої Сергія Авдєєва, учасника АТО, викрали окупанти на початку вересня. Його тіло бабуся виявила самостійно після того, як військовослужбовці Росії залишили територію бази. За словами батька вбитого хлопця, на тілі було багато різаних ран та 15 вогнепальних поранень. Родичі Сергія перепоховали його тіло.

За попередніми даними, чоловіків убив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на базі складом 250-350 осіб із періодичною ротацією. Тіла чоловіків спрямовані на проведення судово-медичної експертизи. Їхні особи встановлюються. Також правоохоронці вилучили з місця події вісім хомутів та дві мотузки. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Подібні страшні знахідки - чи не в кожному населеному пункті Харківщини, що його звільнили від окупантів, а про долю багатьох зниклих досі нічого не відомо. Буквально днями у звільненій Кам'янці Ізюмського району знайшли тіла двох чоловіків. Вони загинули так давно, що встигли муміфікуватись. Наразі поліція Харківщини виявила на звільнених територіях області тіла 534 цивільних (з них 447 – в Ізюмі). Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов у ході брифінгу. Серед загиблих 226 жінок, 260 чоловіків, 19 дітей. Останки 29 осіб наразі не встановлено. Звірства армії РФ вийшли далеко за межі "принципів" ведення війни; українська влада, у тому числі президент Володимир Зеленський відкрито говорять про те, що відбувається геноцид українського народу.