За матеріалами СБУ до 5 років позбавлення волі засуджено прихильника комуністичного режиму з передмістя Харкова. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

На сторінці в соціальній мережі 64-річний чоловік із села Липкуватівка Харківського району всіляко демонстрував свою прихильність до комуністичного тоталітарного режиму. Зокрема, він розміщував привітання з радянськими святами, вихваляв людей, які обіймали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР.

Також чоловік поширював публікації, в яких закликалося порівнювати українські позиції із землею і не брати полонених.

Публікації інтернет-агітатор доповнював комуністичною символікою: георгіївські стрічки, прапор СРСР із серпом і молотом, червоні зірки.
Наприклад, в одному з поширених повідомлень обвинувачений зізнався, що "любить Росію". А далі було зазначено: "Смелая русская девушка 9 мая в Мюнхене взяла в руки наш, российский флаг и станцевала "Калинку" на фоне орущих ей в след желто-голубых бешенцев, собравшихся, чтобы испортить наш священный праздник Победы".

Також обвинувачений ставив лайки на повідомлення про те, щоб "бандерівці здохли, а українські землі зрівняли із землею".

Однак і на цьому злочинна "кар'єра" чоловіка не закінчилася. У себе двома він незаконно зберігав патрони. У судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину визнав і пояснив, що "не до кінця розумів наслідки своїх дій".

Рішення виніс Нововодолазький районний суд Харківської області. За сукупністю злочинів чоловікові призначено покарання у вигляді 5 років і одного місяця позбавлення волі.