Боєць харківського "Кракена" отримав біонічний протез і хоче повернутися на фронт, повідомили у Львівській облраді.

33-річний харків'янин Сергій Шикун втратив на війні руку. У Національному реабілітаційному центрі "Незламні" (UNBROKEN) йому зробили біонічний протез.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Сергій вступив до лав спецпідрозділу Головного управління розвідки "Кракен" і став сапером.

У травні 2023 року Сергій з іншими військовими мали зайняти нові позиції. У Сергія було важливе завдання - звільнити позицію від російських мін. Але, виявилося, що не вся російська піхота відійшла. Зав'язався стрілецький бій. Сергій ліг, щоб сховатися від куль, і зачепив рукою міну. Міна розірвалася і відірвала частину правої руки. 

Тяжкопораненого військового доправили до Харкова в госпіталь. Тут зробили операцію. Для подальшого лікування Сергія відправили з Харкова до Львова, у центр "Незламні". Львівські хірурги провели ще одну операцію, щоб доформувати куксу. Під час вибору протеза для Сергія команда керувалася тим, що військовий хоче повернутися в стрій.

Щоб максимально зберегти функцію кінцівки, йому зробили біонічний протез. За два місяці занять з ерготерапевтами Сергій майже повністю відновився. Він уже володіє протезом і після реабілітації планує продовжити служити в армії.

Дорогу та високотехнологічну штучну кінцівку Сергій зміг отримати завдяки спільному проєкту центру "Незламні" та благодійної платформи dobro.ua - "Протези для Незламних".

Збір на біонічні руки для поранених військових триває. Брати участь у зборі може кожен охочий - за посиланням.