У Харкові знешкоджено злочинну групу вимагачів. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

У серпні цього року 25-річний харків'янин разом з іншим учасником злочинної групи, якого правоохоронці затримали у вересні, вночі проникли в квартиру чоловіка на пр.Ювілейному в Харкові. Злочинці вимагали у господаря гроші і ювелірні цінності, погрожуючи вогнепальною зброєю. Обшукавши квартиру, вони нічого не знайшли. Весь час вони били господаря і стріляли з пістолета в повітря, залякуючи його.

Після цього вимагачі викрали чоловіка з квартири, зв'язали і вивезли в лісосмугу, де продовжили бити, а потім прострелили йому дві ноги. Потерпілий впав і скотився в кювет.

Ще двоє підозрюваних-26-річний та 31-річний харків'яни. У вересні цього року вони проникли у двір приватного будинку чоловіка в селі Великобурлуцького району. Підозрювані побили його і заволоділи грошима в національній та іноземній валюті на загальну суму майже 115 тисяч гривень.

Трьом членам злочинної групи повідомлено про підозру за фактом розбою, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану та поєднаного з проникнення житла (ч.4 ст. 187 КК України). Крім того, 25-річному харків'янину повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї (ч.2 ст. 146 КК України). Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Як повідомлялося раніше, 16 вересня інші члени цієї ж злочинної групи проникли в складські приміщення в м.Харкові, де перебував чоловік. Зловмисники під виглядом правоохоронців, погрожуючи застосуванням вогнепальної автоматичної зброї, побили чоловіка та забрали гроші, ювелірні прикраси та документи.

Однак далеко втекти їм не вдалося: правоохоронці затримали шістьох зловмисників у порядку ст.208 КПК України. Членам злочинної групи повідомлено про підозру. Чотирьом з них-за ч.4 ст. 187 КК України, двоє інших підозрюються у незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).