У харківській ветклініці брали великі хабарі за оформлення паспортів на тварин, повідомили в прокуратурі.

Завідувачка однієї з харківських державних лікарень ветеринарної медицини вимагала хабарі за отримання дозвільних документів на тварин для виїзду за кордон.

Улітку 2023 року до підозрюваної звернулася мешканка Харкова для отримання двох санітарно-ветеринарних паспортів міжнародного зразка на її собак, щоб вивезти тварин за кордон.

Завідувачка лікарні повідомила, що процедура оформлення таких документів, проведення необхідних щеплень і чипування займає багато часу, проте є можливість прискорити процес за 11 300 грн.

31 жовтня 2023 року під час передачі частини хабара в розмірі 9 тис. грн завідувачку затримали.

Прокурори ініціюють відсторонення підозрюваної від займаної посади. Встановлюється причетність жінки до інших епізодів корупційного злочину.

Завідувачці висунули підозру за фактом вимагання та одержання службовою особою хабара (ч. 3 ст. 368 КК України). Їй загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Проблеми із законом у завідувачки ветеринарної лікарні виникають не вперше - вона є обвинуваченою в іншому кримінальному провадженні за фактами шахрайства та одержання неправомірної вигоди. За цими епізодами жінку судять у Комінтернівському районному суді Харкова.

Тоді за клопотанням сторони обвинувачення жінку відсторонили від посади в період із 3 листопада 2022 року до 2 серпня 2023 року. Але надалі суд відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про продовження строку відсторонення від посади обвинуваченої, і жінку знову було призначено завідувачкою лікарні.